Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Butterdeig

Vaniljekrem
  • 6 eggeplommer
  • 3 + 3 dl fløte
  • 2 strøkne ts johannesbrødkjernemel
  • 2 stk vaniljestang eller 2 strøken ts vaniljepulver.
  • 60-80 g Monster TagaSØTT
  • 8-10 dråper romessens (kan sløyfes)
  • 2 plater gelatin

Melisglasur
  • 4 ss Sukkr Melis
  • 2-3 ts eggehvite eller vann
  • noen dråper romessens (kan sløyfes)
  • kakaopulver hvis du ønsker de brune stripene.
Fremgangsmåte:
Butterdeig
  1. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  2. Mål opp de tørre ingrediensene.
  3. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  5. La deigen hvile i 10 minutter.
  6. Kjevle ut mellom bakepapir og smør med romtemperert smør. Sett kjølig i 10 minutter.
  7. Ta ut av kjøleskapet og brett deigen som bildeillustrasjon under oppskriftskortet. Sett kjølig.
  8. Kjevle ut og smør på smør, brett og sett kjølig.
  9. Gjenta prossessen så mange ganger du orker, men helst rundt 10 ganger.
  10. Ved siste kjevling skal deigen være rundt 7-8 mm tykk og gi to deler på ca 28 cm lang og 14 cm bred hver.
  11. Sett i kjøleskap i 2-3 timer.
  12. Forvarm ovnen til 200 grader.
  13. Stek bunnene i ca 18 minutter - eller til gylden. La avkjøle.

Vaniljekrem
  1. Pisk sammen eggeplomme og TagaSØTT til luftig krem.
  2. Tilsett 3 dl fløte, vanilje og jbkm og pisk godt sammen.
  3. Varm opp på medium varme til blandingen tykner. Husk at den tykner mer når den avkjøles.
  4. La avkjøle helt.
  5. Bløt opp gelatinplatene i henhold til anvisningen på pakken.
  6. Pisk krem av fløten.
  7. Klem vann av gelatinplatene og smelt i noen sekunder i mikro eller i en liten kjele.
  8. Vend gelatin i vaniljekremen.
  9. Vend vaniljekrem og fløtekrem forsiktig sammen og sett kjølig i ca 30 minutter.
  10. Ha kremen over den ene forstekte bunnen.
  11. Bland sammen melis og eggehviter og fordel glasuren over den andre forstekte bunnen.
  12. Lag striper ved å tilføre litt kakaopulver til melisglasuren og lag striper som du stryker ut med en tannpirker eller lignende. Ha bunnen på vaniljekremen.
  13. Sett kaken kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 273 - Fett: 25 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 5,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/napoleonskake-keto-sukkerfri-glutenfri/