Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 500 g strimlet lårfilet av kylling evt annet kjøtt
- 1 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
- 1 - 2 fedd hvitløk.
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts karri
- ½ ts løkpulver
- 1 ts persille
- ½ ts pepper
- ¼ ts salt
- 1 ss sambal oelek
- 1 ss smaksnøytral olje
- 200 g bacon i biter
- 150 g sjampinjong
- 100 g gulrot (knaskegulrøtter har mindre KH)
- 100 g Purreløk
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Pisk eggene luftig.
- Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Kjevle flat mellom 2 bakeark smurt med olje.
- Stekes i 10 minutter med bakearkene på.
- Når de er ferdige ruller du de sammen og kutter i ønsket tykkelse.
- Bland sammen tamari, olje, hvitløk og krydder.
- Vend kyllingkjøttet i krydderblandingen og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
- Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
- Stek bacon gyldent og tilsett deretter sjampinjong.
- Når sjampinjongen er blank og så vidt begynt å bli gylden heller du blandingen ut av stekepanna.
- Stek kyllingbitene og ha deretter i grønnsakene. Grønnsakene skal kun lynsteke, ca 2 minutter.
- Bland sammen kjøtt, grønnsaker og nudlene og server straks - gjerne med speilegg.
Kcal: 153 - Fett: 11,1 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 11,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/enkel-bami-goreng-keto-glutenfri/
3.5.3251