Fastelavnsboller 2021! (Keto, Nøttefri, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Boller
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ss monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og monster tagasøtt, Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Del deigen i 6 like store deler og trill boller - gjerne med litt olje på hendene.
  9. Stek på midterste rille i 25-30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 219 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 5,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/fastelavnsboller-2021-keto-nottefri-glutenfri/