Pizzasnurrer! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
Deig
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 1 ts oregano

Fyll
  • 200 g kjøttdeig
  • 65 g løk
  • 40 g paprika
  • 20 g minigulrot (kan sløyfes)
  • 20 g stangselleri
  • 50 g sjampinjong
  • 1 chili (kan sløyfes)
  • 50 g bacon
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpure
  • 100 g hakkede tomater
  • ¼ ts løkpulver
  • ¼ ts paprikapulver
  • ½ ts oregano
  • ½ ts basilikum
  • salt og pepper etter smak
  • 200 g valgfri ost
Fremgangsmåte:
Deig
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile i mens du forbereder fyllet.

Fyll
  1. Finkutt grønnsakene og sjampinjonger
  2. Stek bacon og sjampinjong - ha deretter i kjøttdeig og krydder og stek videre.
  3. Ha i resterende grønnsaker og fres til grønnsakene er møre.
  4. Rør inn tomatpure og hakkede tomater og smak til med salt og pepper.

Sammensetning
  1. Kjevle ut deigen mellom to bakepapir smurt med olje. Deigen bør være ca 25x35 cm.
  2. Fordel fyllet ut over deigen og strø deretter over ost.
  3. Rull deigen sammen - gjerne ved hjelp av bakepapiret, ikke for løst og ikke for stramt.
  4. Kutt rullen i biter på ca 3 - 3,5 cm og legg de på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stekes i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøles noe på rist så de få "satt seg".
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 189 - Fett: 13,7 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 10,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/pizzasnurrer-keto-glutenfri/