Berlinerboller! (Keto, Glutenfri, Nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6-8 stk
Ingredienser
Fremgangsmåte
  1. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  2. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  3. Mål opp de tørre ingrediensene.
  4. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  5. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Del deigen i 6 - 8 like store deler.
  7. Form boller og trykk de noe ned så de blir litt flatere på topp.
  8. Ha over på et bakebrett, dekk til med et klede og legg på en lun plass så de får heve. Et tips er å fylle vaskekummen med kokvarmt vann og ha bakebrettet over vanndampen. La bollene heve i ca 2 timer.
  9. Varm frityrolje i en kjele som tåler høy varme. Oljen skal nå 160g. Hvis du ikke har et steketermometer kan du teste oljen med et kjøkkenredskap i tre. Når oljen freser/bobler rundt treredskapet er oljen varm nok.
  10. Stek bollene i ca 5-6 minutter. Snu innimellom.
  11. La renne av på kjøkkenpapir.
  12. Ha i bringebærsyltetøy eller vanilje, eller nyt de au natural! Vi har rullet våre i klassisk Sukrin!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/berlinerboller-keto-glutenfri-nottefri/