"Skrotten" - altså det som er igjen etter at lår, vinger og bryststykkene er skjært bort
Krås
Hjerte
Lever
Stjert.
Fremgangsmåte:
Vask skrotten på innsiden for å bli kvitt blod og trevler. Del gjerne skrotten i to.
Ha ingrediensene i en stor kjele. Hell på vann til det akkurat dekker over, ca 5 liter, og tilsett en god ss grovsalt.
Gi et raskt oppkok og la trekke på lav/medium varme i et par timer. Skum av hvis etter hvert om nødvendig.
Når kraften er ferdig fisker du ut kjøttet og siler kraften gjennom et dørslag for å bli kvitt eventuelle små-bein. La skrotten avkjøle og plukk den deretter ren for kjøtt. Finskjær lever, hjerte, stjert og skinn. Nå har du base for å lage suppe og stuffing! Woho!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/ffs-kalkunmiddag-forberedelser-og-koking-av-kraft/