Hjemmelaget Påleggsskinke med røyksmak!
  
    Skrevet av: Fett & Forstand
 Serveringer: 1 stor påleggsskinke
      - 1750 g svinestek/bog eller lignende
  - 2-3 ss salt
  - 2 liter vann
  - 2 stk laubærblad
  - 1-2 ts helpepper
  - 1 ss sennepsfrø
  - evt andre urter/krydder om du ønsker
  - 2 ss røykaroma (se hovedinnlegg)
  
      - Surr svinesteken lett med hyssing.
  - Ha alle ingrediensene i en stor kjele.
  - Gi et oppkok og la deretter trekke i rundt 80°C i ca 2 timer.
  - Ha skinka ute av kokevannet og la skinka og vannet avkjøle separat.
  - Når begge er avkjølt har du skinken tilbake i laken og lar den ligge der i 1 døgn. Ønsker du den saltere kan den ligge ytterligere et døgn eller to.
  
      Kcal: 114 - Fett: 7,6 - Karbohydrater: 0,2 - Protein: 8,7 
    Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/hjemmelaget-paleggsskinke-med-royksmak/
 3.5.3251