Ontbijtkoek - Nederlandsk "Frokostkake" (Keto, Sukkerfri)
 
 
Denne oppskriften passer til en liten brødform.
Skrevet av:
Serveringer: 1 liten kake
Ingredienser:
  • 4 egg (M/L - ca 220 g)
  • 40 g Pofiber
  • 80 g Sukrinsirup Gold(100 g om du liker det veldig søtt)
  • 100 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • 80 g smør
  • 80 g kremost naturell
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • ½ ts ingefær
  • ¼ ts nellik
  • ¼ ts muskattnøtt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts anisfrø
  • ⅛ ts koriander
Fremgangsmåte:
  1. Formvarm ovnen til 180C.
  2. Mål opp og bland de tørre ingrediensene (inkludert krydder).
  3. Smelt smør og kremost, enten i mikroen eller i en liten kjele.
  4. Pisk sammen egg, smelta smør, Sukrinsirup Gold og kremost til en jevn røre.
  5. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Hell over i en liten brødform, gjerne med bakepapir.
  7. Stekes midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter (til kakepinnen kommer ut tørr). Avkjøles i formen på rist. TIPS: Hvis kaken har blitt mørk men fremdeles ikke gjennomstekt kan du ha over litt aluminiumsfolie på slutten av steketiden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 257 - Fett: 21,4 - Karbohydrater: 3 - Protein: 7,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/ontbijtkoek-nederlandsk-frokostkake-keto-sukkerfri/