Saftig Gresskarkake med Kremostglasur! (keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: en medium stor kake
- 4 egg
- 50 g kremost naturell
- 50 g gresskarpurè (se tips i hovedinnlegg)
- 80 g smør
- 20 g pofiber
- 30 g havrefiber (alternativt 30 g pofiber)
- 120 g Sukrin gold
- 1,5 ts bakepulver
- 3 ts Pumpkin Spice mix (se hovedinnlegg for tips)
- Forvarm ovnen til 180C.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene og gresskarpurè til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Fordel røren i en passe stor form (se merknader).
- Stek på nest nederste rille i ca 45 minutter eller til kakepinnen kommer tørr ut.
- La kaken avkjøle godt i formen og deretter på rist.
- Pisk smør, kremost, sitronsaft og Sukrinmelis luftig.
- Hvis du ønsker en flytende glasur setter du den i mikrobølgeovnen i ca 10 sekunder. Hell deretter over kaken.
- For en fluffy glasur, bruk en slikkepott eller kakesprøyte og fordel glasuren på kaken.
Kcal: 248 - Fett: 22,6 - Karbohydrater: 3 - Protein: 4,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-gresskarkake-med-kremostglasur-nottefri/
3.5.3251