Keto Baguetter! (nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 stk
Ingredienser:
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake.
  • 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 115 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
  • 30 g Fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts salt
  • 2 tsmonster tagasøtt, Tagatesse
  • 2 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Fukt hendene med olje og form baguettene. Husk at disse hever godt så rull de gjerne tynne og lange.
  6. Pensle på egg og dryss på Havrefiber eller Pofiber for den rustikke looken. Skjær riller om ønskelig.
  7. Stekes på midterste rille i 45 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 186 - Fett: 10 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 14,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-baguetter-nottefri/