Keto Baguetter! (nøttefri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 2 stk
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
- 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
- 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake.
- 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
- 115 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
- 30 g Fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- ½ ts salt
- 2 tsmonster tagasøtt, Tagatesse
- 2 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Fukt hendene med olje og form baguettene. Husk at disse hever godt så rull de gjerne tynne og lange.
- Pensle på egg og dryss på Havrefiber eller Pofiber for den rustikke looken. Skjær riller om ønskelig.
- Stekes på midterste rille i 45 minutter.
- Avkjøles på rist.
Kcal: 186 - Fett: 10 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 14,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-baguetter-nottefri/
3.5.3251