Chocolate Caress - bakt ostekake med hvit og mørk sjokolade!
 
 
Denne oppskriften passer i en springform på 26 cm. Sjokoladekremen er en stor oppskrift som dekker hele kaken. Ønsker du å pynte kaken slik som avbildet er det nok å lage ½ oppskrift.
Skrevet av:
Serveringer: 1 stor kake (26 cm)
Ingredienser:
Bunn
  • 25 g Pofiber
  • 3-4 ss kakao
  • 60 g smør
  • 60 g kremost naturell
  • 3 egg (m/l)
  • 60 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver

Ostekake
  • 625 g kremost naturell (5 pakker Tine Kremgo')
  • 5 m/l egg
  • 60 g Tagatesse eller Sukrin+
  • 60 g sukkerfri hvit sjokolade (se hovedinnlegg for tips)
  • 10 dråper vaniljeessens eller 2 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g mørk sukkerfri sjokolade (kan også bruke sukkerfri melkesjokolade om du ikke liker mørk)

Sjokoladekrem
  • NBNB: se merknad øverst i oppskriften!
  • 125 g romtemperert smør
  • 125 g kremost naturell (kald)
  • 80 g Sukrinmelis
  • 80 g sukkerfri mørk sjokolade

Pynt (valgfritt)
  • ca 150 g ferske jordbær
  • ca 50 g Mørk- eller melkesjokolade - til dypping, og eventuelt 15 g hvit sjokolade til stripene.
  • Marmorsjokolade (40 g mørk sjokolade og 20 g hvit)
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm ovn til 180g.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  7. Fordel røren i en 26 cm springform med bakepapir i bunnen.
  8. Stekes i 20 minutter på nest nederste rille.
  9. La kaken avkjøle i formen mens du forbereder ostemassen.

Ostekake
  1. Smelt hvit sjokolade over vannbad.
  2. Smelt mørk sjokolade over vannbad.
  3. Pisk sammen Tagatesse, kremost og vanilje. Pisk til det er godt blandet og husk skrap kantene innimellom så du ikke får klumper.
  4. Pisk inn ett og ett egg til alt er godt blandet.
  5. Pisk inn den smelta hvite sjokoladen.
  6. Ha røren over kakebunnen.
  7. Dryss over den mørke smelta sjokoladen og bruk en spisepinne, kakepinne eller lignende til å lage mønster ved å dra redskapet forsiktig gjennom i ulike retninger - (se video under).
  8. Sett kaken i ovnen og ha et ark aluminiumsfolie forsiktig over (løst over, ikke pakk den rundt formen). Dette for å forhindre at kaken blir for mørk på toppen. Kan fjernes når det er ca 20 minutter igjen av steketiden.
  9. Stek kaken på nest nederste rille i 60 minutter.
  10. Ovnens effekt varierer men det er viktig at kaken ikke er understekt eller overstekt. Bakt ostekake er ferdig når massen er fast, men med en liten sirkel i midten av kaken som disser når du rister forsiktig på formen. Dette vil sette seg når kaken avkjøler.
  11. Ta kaken ut av ovnen og dra straks en skarp kniv langs kanten av kakeformen, hele veien rundt. Dette for å forhindre at kaken sprekker når den synker under avkjøling.
  12. Avkjøles på rist i formen i ca 3 timer.

Sjokoladekrem
  1. Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
  2. Pisk smør, kremost og Sukrinmelis luftig. Den vil korne seg først grunnet den kalde kremosten, men dette glatter seg ut etterhvert som du pisker, og når sjokoladen tilsettes)
  3. Pisk inn den smelta sjokoladen.

Pynt (valgfritt)
  1. Smelt sjokoladen og dypp ca ⅔ av jordbærene. Ha de over på et fat med bakepapir og sett kjølig. Smelt hvit sjokolade og bruk en tilklipt sprøytepose til å lage striper over den mørke sjokoladen på jordbærene. Skjær resterende jordbær i 4 på langs.
  2. Smelt først den mørke sjokoladen, så den hvite. Hell mørk sjokolade på bakepapir. Dryss over den hvite sjokoladen og bruk tannpirker eller lignende til å dra for å lage mønster. Avkjøl. Knekk opp når den er helt avkjølt.
  3. Bruk sprøytepose og din favoritt sprøyetupp og fordel over halve kaken i halvmåne.
  4. Dander de oppdelte jordbærene, sjokoladedekte jordbær og marmorsjokolade på kaken.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 278 Fett: 24,8 Karbohydrater: 3,7 Protein: 6,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/chocolate-caress-bakt-ostekake-med-hvit-og-mork-sjokolade/