Denne desserten er best nyservert. Den egner seg ikke så godt til oppbevaring over natta da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten. Hvis du likevel vil lage den noen dager i forvegen kan du fint lage komponentene klare og sette den sammen rett før servering.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Bærpurè
120 g bringebær
120 g bjørnebær
60 g blåbær
35 g Tagatesse (eller annen søtning)
Bunn
30 g pofiber
35 g Tagatesse*
100 g smør
½ ts kanel
En klype salt
Ostekrem
3 dl fløte
125 g kremost
2 - 3 ss Tagatesse (kan byttes med annen søtning)
½ ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Bærpurè
Ha bær og Tagatesse i en kjele og varm sakte opp på middels varme til bærene får et oppkok.
Ta kjelen av plata og knus bærene med en stavmikser eller lignende.
Sil vekk frøene i et dørslag.
Avkjøl
Bunn
Smelt smør i en stekepanne og tilsett resten av ingrediensene.
Stek på middels høy varme (vi brukte 6 av 9 på vår koketopp) til blandingen blir gylden og klumper seg lett (se bilde i hovedinnlegg). Dette tar ca 5 - 7 minutter. Rør hele tiden og pass på så det ikke svir seg. I denne bunnen er det Tagatesse som sørger for sprøhet på grunn av sin karamelliserende effekt, den kan derfor desverre ikke byttes med annen søtning.
Fordel bunnen i 6 porsjonsskåler og sett kjølig mens du forbereder ostekremen.
Ostekrem
Pisk sammen kremost, søtning og vaniljeessens.
Ha i fløte og pisk til du får en fast masse.
Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med bærpurè.
Serveres straks - denne desserten egner seg ikke godt til lagring da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten.