Lavkarbo Karamellsaus!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 70 g Tagatesse
  • 30 g smør
  • ½ dl fløte
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt (om du ønsker en salt karamellsaus - kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. Sett kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 290 - Fett: 23,2 - Karbohydrater: 3,1 - Protein: 0,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/ovrige/lavkarbo-karamellsaus/