Lavkarbo Jordbærsyltetøy!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 1000 g jordbær (frosne eller ferske)
- 50 - 70 g Tagatesse (litt avhengig av hvor søte jordbærene er i utgangspunktet)
- 1 ts sitronsyre
- 6 g sukkerfri gelepulver med jordbærsmak* (se hovedtekst for tips)
- 4 g gelatinpulver*
- ½ ts xanthangum (kan sløyfes - se hovedinnlegg for tips)
- Skjær jordbærene i passe biter.
- Ha jordbærbitene, sitronsyre og Tagatesse i en kjele og gi et oppkok.
- La putre i ca 10 minutter.
- Sil bærene og ha saften tilbake i kjelen.
- Rør inn xanthangum og gele/gelatin.
- Gi et nytt oppkok mens du stadig rører.
- Ha bærbitene tilbake i kjelen.
- La småputre i ca 10 minutter.
- Avkjøl i romtemperatur.
- Ha over i lufttette glass og sett i kjøleskap.
*Her kan du velge om du vil bruke en blanding slik som vi gjorde eller holde deg til bare en av delene.
Kcal: 43 - Fett: 0,2 - Karbohydrater: 6,5 - Protein: 0,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/hjemmelaget-lavkarbo-jordbaersyltetoy/
3.5.3251