Lavkarbo Bagels!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 8 stk
- 4 egg
- 150 g cottage cheese
- 2 ts eplecidereddik
- 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
- 40 g fettredusert sesammel
- 40 g fiberhusk
- 20 g Sukrin
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 8 like store deler.
- Rull hver del til en pølse og form den rundt et glass eller lignende - trykk skøyten godt sammen.
- Pensle med egg, strø på eventuelt frø og stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Kcal: 210 - Fett: 13,4 - Karbohydrater: 2 - Protein: 16,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-bagels/
3.5.3251