Lavkarbo Bagels!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 stk
Ingredienser:
  • 4 egg
  • 150 g cottage cheese
  • 2 ts eplecidereddik
  • 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
  • 40 g fettredusert sesammel
  • 40 g fiberhusk
  • 20 g Sukrin
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Rull hver del til en pølse og form den rundt et glass eller lignende - trykk skøyten godt sammen.
  9. Pensle med egg, strø på eventuelt frø og stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 210 - Fett: 13,4 - Karbohydrater: 2 - Protein: 16,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-bagels/