Lavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddar
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 blomkål
  • 50 g smør
  • 50 g løk
  • 6 dl vann
  • 4 dl fløte
  • 100 g creme fraiche
  • ca 5 g persille
  • urtesalt/salt og pepper
  • muskatnøtt
  • 100 g chorizo
  • 100 g cheddar
Fremgangsmåte:
  1. Skyll blomkålen og brekk den i små biter. Vi bruker hele blomkålen og skjærer stammen og bladene i små biter.
  2. Finhakk løk.
  3. Varm opp smøret i en kjele og fres blomkålbitene og løken i ca 5 minutter, eller til blomkålbitene såvidt blir gylden.
  4. Tilsett finhakket persille og rør godt sammen.
  5. Ha i vann, fløte og creme fraiche og rør til alt er godt oppløst.
  6. Gi et oppkok og smak til med urtesalt, pepper og muskatnøtt.
  7. La småputre under lokk i ca 20 minutter.
  8. Ta ut ca halvparten av blomkålen og sett til side.
  9. Bruk stavmikser og kjør suppa glatt. Ha blomkålbitene du satt til side tilbake i kjelen. Hvis du vil ha en helt glatt suppe knuser du alt.
  10. Stek chorizo i litt smør og dander stekt chorizo og stekefett, revet cheddar og eventuelt litt persille på tallerken før servering.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 160 - Fett: 15,3 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 3,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/supper/lavkarbo-blomkalsuppe-med-chorizo-og-cheddar/