Lavkarbo blomkålsuppe med chorizo og cheddar
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 4 porsjoner
- 1 blomkål
- 50 g smør
- 50 g løk
- 6 dl vann
- 4 dl fløte
- 100 g creme fraiche
- ca 5 g persille
- urtesalt/salt og pepper
- muskatnøtt
- 100 g chorizo
- 100 g cheddar
- Skyll blomkålen og brekk den i små biter. Vi bruker hele blomkålen og skjærer stammen og bladene i små biter.
- Finhakk løk.
- Varm opp smøret i en kjele og fres blomkålbitene og løken i ca 5 minutter, eller til blomkålbitene såvidt blir gylden.
- Tilsett finhakket persille og rør godt sammen.
- Ha i vann, fløte og creme fraiche og rør til alt er godt oppløst.
- Gi et oppkok og smak til med urtesalt, pepper og muskatnøtt.
- La småputre under lokk i ca 20 minutter.
- Ta ut ca halvparten av blomkålen og sett til side.
- Bruk stavmikser og kjør suppa glatt. Ha blomkålbitene du satt til side tilbake i kjelen. Hvis du vil ha en helt glatt suppe knuser du alt.
- Stek chorizo i litt smør og dander stekt chorizo og stekefett, revet cheddar og eventuelt litt persille på tallerken før servering.
Kcal: 160 - Fett: 15,3 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 3,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/supper/lavkarbo-blomkalsuppe-med-chorizo-og-cheddar/
3.5.3251