70 g romtemperert smør (skal i helt til slutt - følg anvisning lenger ned).
Ostekrem
2 dl fløte.
100 g kremost.
4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse.
Rullekake
3 egg.
4 ss Sukrinmelis.
50 g mandelmel (ikke fettredusert).
1 ss kakao.
1 ts bakepulver.
100 g grovhakkede peanøtter (til fyllet)
Fremgangsmåte:
Karamellsaus
Ha tagatesse og vann i en kjele.
Varm opp mens du rører.
Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
Sjekk farge innimellom.
Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
Sett til avkjøling i kjøleskapet.
Når karamellsausen er avkjølt har du den over i en sprøytepose.
Sjokoladekrem
La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
Sikt inn kakao og søtning mens du rører
Rør godt - konsistensen skal være glatt. (Smøret skal i senere)
Sett til avkjøling.
Ostekrem
Pisk fløten sammen med søtning til like før den blir stiv som krem.
Ha i kremost og pisk til kremkonsistens.
Ha over i sprøytepose og sett i kjøleskapet.
Rullekake
Forvarm ovnen til 210°C.
Ha den nå avkjølte sjokoladekremen i en bakebolle sammen med romtemperert smør og pisk til den blir luftig og lys. Ha over i en sprøytepose og sett i kjøleskapet.
Nå skal du lage bunnen; Pisk egg og Sukrinmelis til eggedosis.
Visp forsiktig inn resterende ingredienser og fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
Stekes midt i ovnen i 5 minutter. Ta ut av ovnene og vipp den opp ned over på et rent bakeark. Ta forsiktig av papiret som var i bunnen.
Her gjelder det å jobbe i et jevnt tempo før bunnen tørker for mye (snakker om dyrekjøpt erfaring)
Fordel ostekremen på bunnen.
Fordel sjokoladekremen. La gjerne litt være igjen til pynt.
Ha over karamellsausen. La gjerne litt være igjen til pynt.
Strø på peanøtter.
Kaka er nå klar til å rulles sammen.
Rullekakerulling er som sagt ikke min sterke siden, men prøv å rull den så stramt du greier uten av du forskyver fyllet (hvis det gir mening). Bruk bakepapiret som hjelp til å rulle.
Pynt med resten av sjokoladekremen og eventuelt karamellsaus og sett kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-snickers-rullekake/