700 g rotgrønnsaker (jeg brukte 500 g sellerirot, 100 g gulrot og 100 g brokkolistilk)
30 g smør + litt til damping.
4 ss fløte
150 g revet ost
½ ts muskat
2 eggeplommer
salt og pepper etter smak
Kjøttfyll
400 g kjøttdeig
100 g bacon
130 g paprika
150 g løk
1 - 2 stk chili (kan sløyfes)
2 fedd hvitløk
150 g sjampinjong
50 g stangselleri
15 g purreløk
50 g tomatpurè
390 g hakkede tomater (Eldorado)
2 ss Tamari eller soyasaus
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1 ts rosmarin
1 ts timian
Fremgangsmåte:
Topping
Skrell og kutt grønnsakene i terninger.
Damp grønnsakene sammen med litt smør og salt til de er møre. Bruk gjerne damprist eller lignende. Det er viktig at de ikke koker i vann, da trekker de nemlig for mye væske og du risikerer å få en suppete mos.
Mos sammen med ost, fløte, smør og krydder til det er helt glatt (Bruk foodprosessor eller en god blender/stavmikser).
Rør inn eggeplommene til slutt.
Kjøttfyll
Forvarm ovn til 200°C.
Kutt grønnsaker i passe biter.
Stek bacon og ha deretter i kjøttdeig.
Stek til kjøttet er gjennomstekt og ha deretter i grønnsakene.
Stek til grønnsakene er møre og ha i resten av ingrediensene.
Smak til med salt og pepper og la småputre i ca 10 minutter.
Ha over i en ildfast form og fordel toppingen på.
Stek midt i ovnene i ca 25 minutter, eller til toppen begynner å bli gylden.