Lavkarbo Cottage Pie!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca ca 5-6 porsjoner.
Ingredienser
Topping
  • 700 g rotgrønnsaker (jeg brukte 500 g sellerirot, 100 g gulrot og 100 g brokkolistilk)
  • 30 g smør + litt til damping.
  • 4 ss fløte
  • 150 g revet ost
  • ½ ts muskat
  • 2 eggeplommer
  • salt og pepper etter smak

Kjøttfyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 100 g bacon
  • 130 g paprika
  • 150 g løk
  • 1 - 2 stk chili (kan sløyfes)
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g sjampinjong
  • 50 g stangselleri
  • 15 g purreløk
  • 50 g tomatpurè
  • 390 g hakkede tomater (Eldorado)
  • 2 ss Tamari eller soyasaus
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
Fremgangsmåte
Topping
  1. Skrell og kutt grønnsakene i terninger.
  2. Damp grønnsakene sammen med litt smør og salt til de er møre. Bruk gjerne damprist eller lignende. Det er viktig at de ikke koker i vann, da trekker de nemlig for mye væske og du risikerer å få en suppete mos.
  3. Mos sammen med ost, fløte, smør og krydder til det er helt glatt (Bruk foodprosessor eller en god blender/stavmikser).
  4. Rør inn eggeplommene til slutt.

Kjøttfyll
  1. Forvarm ovn til 200°C.
  2. Kutt grønnsaker i passe biter.
  3. Stek bacon og ha deretter i kjøttdeig.
  4. Stek til kjøttet er gjennomstekt og ha deretter i grønnsakene.
  5. Stek til grønnsakene er møre og ha i resten av ingrediensene.
  6. Smak til med salt og pepper og la småputre i ca 10 minutter.
  7. Ha over i en ildfast form og fordel toppingen på.
  8. Stek midt i ovnene i ca 25 minutter, eller til toppen begynner å bli gylden.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-cottage-pie/