Lavkarbo Tomatsuppe!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 2 - 3 porsjoner
Ingredienser:
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 390 g hakkede tomater (anbefaler Eldorado i pakke)
  • 2 ss Tomatpurè
  • 1 ss Tamari eller soyasaus
  • 1 - 2 stk finhakket chili
  • ca 1 ss finhakket basilikum
  • 30 g revet gulrot
  • 30 g finhakket løk
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 5 dl grønnsakskraft/buljong
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Ha olivenolje og smør i en kjele og fres løk, hvitløk, gulrot og chili.
  2. Tilsett tomatpurè og Sukrin Gold og fres videre på høy varme i ca 1 minutt - dette for å bli kvitt råsmaken.
  3. Ha i hakkede tomater, grønnsakskraft, tamari og basilikum.
  4. Gi et oppkok, og la putre på medium varme i ca 10 minutter.
  5. Ha suppa i en varmesikker blender eller bruk stavmikser for å gjøre kjøre den glatt.
  6. Smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 54 - Fett: 4,1 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/supper/spicy-tomatsuppe/