Lavkarbo Tomatsuppe!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 2 - 3 porsjoner
- 2 ss olivenolje
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 390 g hakkede tomater (anbefaler Eldorado i pakke)
- 2 ss Tomatpurè
- 1 ss Tamari eller soyasaus
- 1 - 2 stk finhakket chili
- ca 1 ss finhakket basilikum
- 30 g revet gulrot
- 30 g finhakket løk
- 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
- 5 dl grønnsakskraft/buljong
- Salt og pepper etter smak
- Ha olivenolje og smør i en kjele og fres løk, hvitløk, gulrot og chili.
- Tilsett tomatpurè og Sukrin Gold og fres videre på høy varme i ca 1 minutt - dette for å bli kvitt råsmaken.
- Ha i hakkede tomater, grønnsakskraft, tamari og basilikum.
- Gi et oppkok, og la putre på medium varme i ca 10 minutter.
- Ha suppa i en varmesikker blender eller bruk stavmikser for å gjøre kjøre den glatt.
- Smak til med salt og pepper.
Kcal: 54 - Fett: 4,1 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/supper/spicy-tomatsuppe/
3.5.3251