Lavkarbo Sandwich is!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 stk
Ingredienser
Kjeks
  • 40 g mandelmel
  • 20 g fettredusert mandelmel
  • 1 strøken ss kakao
  • 40 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 30 g smør
  • 40 g kremost
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 1 ss Fibersirup Gold (skal ikke i røra - denne delen kan sløyfes)
  • 1 ss vann (skal ikke i røra - denne delen kan sløyfes)

Iskrem
  • 125 g kremost (romtemperert)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g Sukrinmelis
  • 0,75 dl usøtet mandelmelk
  • 1 ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
  • 0,5 ts gelatin + 1 ss vann (kan sløyfes)
  • ⅛ ts xanthan gum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Kjeks
  1. Hvis du ikke skal lage disse i mikroen kan du forvarme ovnen til 180C.
  2. Smelt smør i mikroen eller i en liten kjele.
  3. Ha kremost i smøret og sett det i mikroen i 15 sekunder.
  4. Pisk godt. Det vil bli klumpete og se ut som cottage cheese, men det jevner seg ut når du har i egg.
  5. Pisk inn egget og vaniljeekstrakt og bland til du får en glatt røre.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  7. Klipp til et bakepapir som passer glassplata i mikrobølgeovnen.
  8. Deigen skal stekes i 3 omganger.
  9. Form to kjeks ad gangen - stek så på 800W i 90 sekunder.
  10. Gjenta. Kjeksene kan bli litt ujevne men om du ønsker kan du skjære de til når de er avkjølte.
  11. Hvis du ikke bruker mikrobølgeovn brer du hele røra så tynt du greier over ca halve stekebrettet og steker i 8 - 10 minutter. Hvis kjeksene er for bløte lar du de avkjøle på rist til du får ønsket konsistens. Lar du de stå over natta blir de skikkelig sprøe. Er kjeksene perfekt konsistens når du tar de ut av ovnen må du pakke de inn i et kjøkkenhåndkle eller lignende til isen er ferdig, så de ikke blir sprøere.

Iskrem
  1. Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
  2. Ha gelatin og vann i en liten skål som tåler mikro.
  3. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt.
  4. Ha gelatin i mikrobølgeovnen i 15 sekunder, det skal være helt flytende.
  5. Bland gelatin inn i resten.
  6. Hvis du ikke bruker iskremmaskin må du piske blandingen til den blir kremete og luftig. Sett den deretter i fryseren i minimum 5 timer.
  7. Bruker du iskremmaskin må du følge bruksanvisningen - jeg sjekket innimellom og slo av maskinen etter 35 minutter, da var isen perfekt til å fordele på kjeksene.
  8. Ha vann og Fibersirup Gold i en liten mikrobølgeovnsikker skål og sett i mikroen i 10 sekunder. Bland godt sammen. Pensle hver del av kjeksen med blandingen.
  9. Fordel iskremen på de 4 iskremene.
  10. For oppbevaring; pakk iskremene inn i aluminiumsfolie beregnet for frysing, eller lignende.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott-godt/lavkarbo-sandwich-is/