Restfest av lammelårsmiddagen
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 350 g restekjøtt av lam
  • 3 dl stekesjy
  • 1,5 dl fløte
  • 2 ss rømme
  • 60-70 g champinjong
  • 1 medium sjalottløk
  • en halv rødløk (evt 1 sjalottløk til)
  • 60-70 g brokkolibuketter
  • 60-70 g aspargesbønner
  • 1-2 ts lavkarbo tyttebærsyltetøy eller sweet chili marmelade (eller noe annet søtt for å runde av smaken)
  • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Kutt grønnsaker i ønsket størrelse
  2. Skjær kjøttet i passe biter og brun i panna med en god klatt smør.
  3. Ha i løk og champinjong.
  4. Hell over stekesjy, fløte og rømme og la putre til sausen tykner.
  5. Smak til med tyttebær/chilimarmelade og eventuelle krydder.
  6. Gryta kan godt stå og putre på svak varme like lenge som det tar å lage sellerirotmos, og vel så det.
  7. Ha i brokkoli og aspargesbønner på slutten så de ikke blir for myke.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/restfest-av-lammelarsmiddagen/