Restfest av lammelårsmiddagen
Skrevet av: Fett & Forstand
- 350 g restekjøtt av lam
- 3 dl stekesjy
- 1,5 dl fløte
- 2 ss rømme
- 60-70 g champinjong
- 1 medium sjalottløk
- en halv rødløk (evt 1 sjalottløk til)
- 60-70 g brokkolibuketter
- 60-70 g aspargesbønner
- 1-2 ts lavkarbo tyttebærsyltetøy eller sweet chili marmelade (eller noe annet søtt for å runde av smaken)
- salt og pepper etter smak
- Kutt grønnsaker i ønsket størrelse
- Skjær kjøttet i passe biter og brun i panna med en god klatt smør.
- Ha i løk og champinjong.
- Hell over stekesjy, fløte og rømme og la putre til sausen tykner.
- Smak til med tyttebær/chilimarmelade og eventuelle krydder.
- Gryta kan godt stå og putre på svak varme like lenge som det tar å lage sellerirotmos, og vel så det.
- Ha i brokkoli og aspargesbønner på slutten så de ikke blir for myke.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/restfest-av-lammelarsmiddagen/
3.5.3251