Lammelår Fett & Forstand Style
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Langstekt lammelår med urte- og valnøttskorpe
  • 4-5 fedd hvitløk.
  • 6-8 ss valgfrie urter (vi brukte tørket oregano, persille og basilikum og rosmarin).
  • 1-2 dl olivenolje.
  • salt og pepper.
  • en god håndfull valnøtter.

Champinjongstuing.
  • 50 g smør til steking.
  • 250 g champinjonger.
  • 1,5 dl fløte.
  • 125 g valgfri kremost (vi bruket Tine Kremgo med Urter).
  • salt, pepper.
  • 2-3 bunter finhakket persille.

Urtesmør.
  • 200g smør.
  • 2 fedd hvitløk.
  • urter etter smak (vi brukte timian, persille og rosmarin)
  • salt.
  • Bland alt, ha i ønsket form og avkjøl.
Fremgangsmåte:
  1. Stikk hull og ha i hvitløk.
  2. Bland olivenolje og valgfri urter og dekk låret med blandingen.
  3. La stå kjølig over natten.
  4. Stekes på midterste rille på 80°c i 7 timer. Etter halve steketiden kan du ha på hakkede valnøtter. Bruk gjerne steketermometer.
  5. Liker du lammelåret med rød kjerne skal den ha en kjernetemperatur på på 65°C, for rosa kjerne 70°C og gjennomstekt 76°C.
  6. Du kan også øke temperaturen til 160-180g de siste 20-30 minuttene for en sprøere skorpe, men pass godt på så lammelåret ikke blir overstekt :)

Champingnonstuing
  1. Kutt champinjonger i båter og stek på medium varme.
  2. Når champinjongene er gylden heller du over fløten og kremosten.
  3. Varm opp under omrøring til kremosten er helt oppløst og sausen såvitt begynner å puttre.
  4. Smak til med salt, pepper og finhakket persille.
  5. Slå av plata men la panna stå. Når sausen har "satt seg" er den kremete og tykk.
Merknad
TIPS : Server gjerne med grønnsaksmedley av for eksempel sellerirot, knutekål, gulrøtter og aspargesbønner.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lammelar-fett-forstand-style/