Lavkarbo Chop Suey!
 
 
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
  • 5 ss Tamari (glutenfri soyasaus - finnes i allergihylla på matbutikker)
  • 4 dl kylling-/hønsekraft eller buljong
  • ¼ ts xanthan gum (fås på helsekost men kan byttes med ½ ts johannesbrødkjernemel)
  • 1 ss Sukrin Gold
  • 2 -3 ss sesamolje
  • 1 stor chili (kan sløyfes)
  • 2 fedd hvitløk
  • 600 g lårfilet av kylling (eller kyllingfilet)
  • 250 g sjampinjong
  • ca 180 g løk
  • 100 g gulrot (First Price sin har minst karbohydrater, 4,6 pr 100 g)
  • 100 g aspargesbønner
Fremgangsmåte
  1. Kutt kjøttet i passe biter.
  2. Bland tamari og Sukrin Gold i en stor bolle, vend kyllingen i blandingen og sett kjølig i ca 30 minutter.
  3. Kutt grønnsaker i ønsket størrelse - passe store biter anbefales på løken da er lettest å lynsteke uten at de blir bløte.
  4. Ha buljong/kraft i en kjele.
  5. Sil soyasausen av kyllingen og tilsett denne i buljongen.
  6. Kok opp og rør inn xanthangum. Ikke fall for fristelsen å tilsette mer, den vil tykne når den får kokt en stund. La koke mens du forbereder resten.
  7. Lynstek kyllingen i wok med sesamolje. Hvis du ikke har wok bør du steke kjøttet og grønnsakene i omganger.
  8. Ha i champinjonger og stek videre i 3 - 4 minutter.
  9. Tilsett resten av grønnsakene og stek til løken er blank, sprø og uten råsmak.
  10. Hell sausen over grønnsaks-og kjøttblandingen, bland godt og server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-chop-suey/