Lavkarbo Chop Suey!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 5 ss Tamari (glutenfri soyasaus - finnes i allergihylla på matbutikker)
- 4 dl kylling-/hønsekraft eller buljong
- ¼ ts xanthan gum (fås på helsekost men kan byttes med ½ ts johannesbrødkjernemel)
- 1 ss Sukrin Gold
- 2 -3 ss sesamolje
- 1 stor chili (kan sløyfes)
- 2 fedd hvitløk
- 600 g lårfilet av kylling (eller kyllingfilet)
- 250 g sjampinjong
- ca 180 g løk
- 100 g gulrot (First Price sin har minst karbohydrater, 4,6 pr 100 g)
- 100 g aspargesbønner
- Kutt kjøttet i passe biter.
- Bland tamari og Sukrin Gold i en stor bolle, vend kyllingen i blandingen og sett kjølig i ca 30 minutter.
- Kutt grønnsaker i ønsket størrelse - passe store biter anbefales på løken da er lettest å lynsteke uten at de blir bløte.
- Ha buljong/kraft i en kjele.
- Sil soyasausen av kyllingen og tilsett denne i buljongen.
- Kok opp og rør inn xanthangum. Ikke fall for fristelsen å tilsette mer, den vil tykne når den får kokt en stund. La koke mens du forbereder resten.
- Lynstek kyllingen i wok med sesamolje. Hvis du ikke har wok bør du steke kjøttet og grønnsakene i omganger.
- Ha i champinjonger og stek videre i 3 - 4 minutter.
- Tilsett resten av grønnsakene og stek til løken er blank, sprø og uten råsmak.
- Hell sausen over grønnsaks-og kjøttblandingen, bland godt og server straks.
Kcal: 84 - Fett: 5,4 - Karbohydrater: 1,2 - Protein: 7,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-chop-suey/
3.5.3251