2 - 3 ts gelatinpulver (avhengig av hvordan du liker moussen, mer gelatin vil gi en litt mer "kompakt" mousse)
2 - 3 ss lunket vann
1 - 2 ss Tagatesse
Sjokoladeganache
50 g mørk sjokolade - sukkerfri eller minimum 85% (eller sukkerfri lys sjokolade om du foretrekker det)
0,5 dl fløte (eller 1 dl om du vil ha en mer flytende saus)
Eventuelt litt søtning eller valgfri ekstrakt/essens om ønskelig.
Fremgangsmåte:
Jordbærmousse
Ha gelatin og lunket vann i en mikrobølgeovnsikker skål.
Pisk fløte til krem.
Knus jordbær og søtning til purrè.
Oppløs gelatin i mikrobølgeovn i 10-15 sekunder, eller til det er helt flytende.
Vend gelatin inn i jordbærpurrèen.
Vend jordbærblandingen forsiktig inn i kremen så den holder seg så luftig som mulig.
Fordel på 4 skåler og sett kjølig i minumum 5 timer. Lag ganache rett før servering.
Sjokoladeganache
Knekk sjokoladen i passe biter.
Varm kremfløten og eventuelt søtning og essens til kokepunkt og dra av platen.
Ha i sjokoladen og la stå i ca 1 minutt.
Bland godt med en slikkepott til du får en jevn og glatt saus. Hvis ganachen grøter seg kan du ha i en skvett fløte til og ha kjelen tilbake på plata uten å slå på varmen. Rør godt.
Fordel på den avkjølte jordbærmoussen og pynt med litt knust jordbær- og vaniljecookies (link til oppskrift lenger opp) og frysetørkede jordbær, eller ferske jordbær.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/jordbaermousse-med-sjokoladeganache/