Lavkarbo Fiskesuppe Med Eksotiske Smaker
 
 
Skrevet av:
Ingredienser

Lavkarbo Fiskesuppe med eksotiske smaker
  • 400 g hvit fisk
  • 20 g ingefær i tynne skiver
  • 1 stor rød chili (reguler mengde etter smak)
  • 15 g purreløk
  • 1 sjalottløk
  • 20 g paprika (ca en fjerdedel)
  • 2 ts gurkemeiekrydder
  • 1 ts koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • skallet fra en lime
  • saften fra en lime
  • 400 ml kokosmelk (på Box)
  • 300 g creme fraiche
  • 2 ss sukkerfri ketchap manis(søt soyasaus - kan sløyfes men gir god smak)
  • 1 liter fiskekraft
Fremgangsmåte
  1. Skjær grønnsaker i ønskede biter. Vi liker litt store biter, se bilde :)
  2. Trekk torsk i 1 liter vann med 1 ss havsalt.
  3. Ta ut fisken fra kraften.
  4. Smelt litt smør i en kjele og fres sjalottløk til den er mør.
  5. Rør inn krydderet og tilsett deretter kokosmelk, creme fraiche og fiskekraften.
  6. Ha i chili, ingefær og limeskall og la suppen småputre i ca 5 minutter.
  7. Tilsett resten av grønnsakene og fisken.
  8. Smak til med salt, pepper, ketchap manis og limesaft. Vi brukte all saften.
  9. La suppen småkoke på svak varme i ca 10 minutter.
Merknad
Server gjerne med litt ferske reker og irsk sodabrød :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-fiskesuppe-med-eksotiske-smaker/