Lavkarbo Fiskesuppe Med Eksotiske Smaker
Skrevet av: Fett og Forstand
- 400 g hvit fisk
- 20 g ingefær i tynne skiver
- 1 stor rød chili (reguler mengde etter smak)
- 15 g purreløk
- 1 sjalottløk
- 20 g paprika (ca en fjerdedel)
- 2 ts gurkemeiekrydder
- 1 ts koriander
- 1 ts paprikapulver
- skallet fra en lime
- saften fra en lime
- 400 ml kokosmelk (på Box)
- 300 g creme fraiche
- 2 ss sukkerfri ketchap manis(søt soyasaus - kan sløyfes men gir god smak)
- 1 liter fiskekraft
- Skjær grønnsaker i ønskede biter. Vi liker litt store biter, se bilde :)
- Trekk torsk i 1 liter vann med 1 ss havsalt.
- Ta ut fisken fra kraften.
- Smelt litt smør i en kjele og fres sjalottløk til den er mør.
- Rør inn krydderet og tilsett deretter kokosmelk, creme fraiche og fiskekraften.
- Ha i chili, ingefær og limeskall og la suppen småputre i ca 5 minutter.
- Tilsett resten av grønnsakene og fisken.
- Smak til med salt, pepper, ketchap manis og limesaft. Vi brukte all saften.
- La suppen småkoke på svak varme i ca 10 minutter.
Server gjerne med litt ferske reker og irsk sodabrød :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-fiskesuppe-med-eksotiske-smaker/
3.5.3251