1,8 dl mandelmel (Hvis du bruker fettredusert kan du justere ned mengden)
2 ss kremost (Tine, Philadelphia)
1 stort egg
Salt og evt krydder etter smak
Pesto Vinaigrette
En liten neve fersk basilikum
2 ts ristede pinjekjerner
1 ts revet parmesan (kan sløyfes)
1 lite hvitløksfedd
4 ss god olivenolje
1-2 ts hvitvineddik
Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Bland sammen mandelmel og egg.
Smelt ost og kremost i mikrobølgeovn eller på middels varme i kjele.
Bland godt innimellom. Når ostene er godt smeltet og blandet har du den over i de andre ingrediensene. Bland godt til du får en jevn deig.
Kjevle ut mellom to bakepapir, og prikk deigen med en gaffel før du setter den i ovnen.
Pizzabunnen skal forstekes på 220°c i ca 8-10 minutter.
Nå kan du ta den ut og ha på ønsket fyll, her er det bare å pøse på med favorittene!
Stek videre til osten er gylden.
Jeg hadde følgende topping
Tomatsaus (som jeg hadde nedfryst etter å ha laget alt for mye)
Små, spicye kjøttboller fra samme oppskrift*
Chorizo
Ost
Cherrytomater
Sjalottløk
Champinjong
Pestovinaigrette
Kvern alt med stavmikser eller miniblender.
Smak til med salt og pepper.
Vil du ha en litt rundere smak kan du ha i litt søtning.
Merknad
TIPS : Du kan bruke annen ost en mozzarella og sesammel eller kokosmel istedenfor mandelmel. Vi har prøvd mange forskjellige varianter og har funnet ut at vi liker den best med sesammel og Norvegia, og en ts bakepulver i for å få den litt tykkere :) Det er en stor fordel om du har håndvisp eller kjøkkenmaskin når du lager denne deigen
TIPS : En ide er å lage kjøttfarsen, klappe ut et par hamburgere og noen kjøttboller i forskjellige størrelser, forhåndssteke og fryse ned.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/smakfull-lavkarbo-pizza-med-fathead-deig/