Påskegodis PT. 2
 
 
Skrevet av:
Ingredienser

Baconroser dyppet i sjokolade
  • 400 g ferdigstrimlet bacon med svor
  • (jeg brukte Rema 1000 sin)
  • 100 g sukkerfri sjokolade
  • (Alternativt minimum 85% mørk sjokolade)
  • Bambuspinner eller grillspyd
  • Tålmodighet
Fremgangsmåte

  1. Del baconstrimlene i 2. Rull sammen hver del til en "rose" og stikk inn pinne nede ved svoret slik at de holder fasong.
  2. Ha så mange på pinna, med jevne mellomrom, som det er plass til. De skal henge på rist på egen rille i ovnen, med et bakepapirkledd brett på rilla under for å fange opp fettet som drypper.
  3. Stekes i 30 - 35 minutter på 180°c varmluft.
  4. De siste 10 minuttene av steketiden er det viktig at du følger godt med så de ikke blir brent.
  5. Når de er ferdige lar du de avkjøle, fremdeles hengende på rista.
  6. Når de er avkjølte tar du de forsiktig av pinnen.
  7. Jeg fant ut at å gi dem en liten vri først gjorde arbeidet enklere.
  8. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp en og en baconrose i den smelta sjokoladen.
  9. Stikk rosene på en ren pinne og heng de tilbake på risen.
  10. Ha gjerne et bakepapir under så blir det mindre gris.
  11. Avkjøles helt før du tar dem av pinnen. NYT!!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/paskegodis-pt-2/