Cauliflower cheese (ostegratinert blomkål)
 
 
Det finnes haugevis av variasjoner av retten, og personlig foretrekker jeg den med knasende sprøtt lokk. Du kan selvsagt godt bruke ostelokk istedenfor om ønskelig, eller kanskje en blanding?
Skrevet av:
Ingredienser
  • 1 blomkål (ca 500 g)
  • 100 g smøreost naturell (eller med smak for spennende variasjon)
  • 150 g revet ost
  • 2 dl fløte
  • ¼ ts muskatnøtt (kan sløyfes)
  • Salt og pepper etter smak
  • 60 g mandelmel eller mandler (ikke fettredusert type)
  • 30 g revet ost
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 220°C
  2. Bryt blomkålen i mindre buketter.
  3. Kok opp vann med litt salt.
  4. Ha blomkålbukettene i og la koke i 5 minutter.
  5. Sil av vannet.
  6. Smelt smør i en kjele.
  7. Tilsett fløte og gi et raskt oppkok.
  8. Ta kjelen av plata og slå av varmen.
  9. Pisk inn smøreost.
  10. Vend inn revet ost til det har smeltet og blandet seg godt inn i sausen. Hvis osten ikke smelter helt kan du ha kjelen tilbake på plata uten å slå på varmen igjen. For mye varme vil nemlig ødelegge sausen og gi en kornete konsistens istedenfor silkemyk som vi er ute etter her.
  11. Vend blomkålbukettene i sausen og ha over i en ildfast form.
  12. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  13. Knus sammen mandelmel og ost og strø på toppen.
  14. Stekes på midterste rille i 20 - 25 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/cauliflower-cheese-ostegratinert-blomkal/