Gledelig Jul med Fett & Forstand - Pepperkake-kake!
 
 
Denne oppskriften er nok til trelags kake i 21 cm kakeform. Frostingen er nok til å fylle og pynte hele kaken. Hvis du bare har èn kakeform bør du dele oppskriften i 3 og blande og steke lag for lag separat.
Skrevet av:
Serveringer: ca 16 stykker
Ingredienser:
Kakebunn
  • 5 egg
  • 75 g romtemperert smør
  • 1,5 dl fløte
  • 150 g creme fraiche
  • 225 g mandelmel
  • 60 g fettredusert mandelmel
  • 30 g pofiber
  • 3 ts bakepulver
  • 150 g Sukrin Gold
  • 1 - 2 ss hjemmelaga lavkarbosirup (alternativt Fibersirup Gold)
  • 9 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned)
  • 3 ts kanel
  • 1 ts fiberhusk (kan sløyfes)

Irish Cream til dynking
  • 1 dl fløte
  • 2 ts Tagatesse
  • 2 ts vann
  • 1 ts smør
  • 0,5 ts instant kaffe
  • 0,5 ts kakao
  • 0,5 dl whiskey/ for virgin utgave: 8 dråper romessens

Kremostfrosting
  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g romtemperert kremost
  • 100 - 150 g Sukrin Gold
  • 2 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 170°C
  2. Smør kakeformene med smør og dryss i kanel. Hvis du bruker springform bør du ha bakepapir i bunn.
  3. Knus Sukrin Gold med stavmikser, blender eller lignende.
  4. Pisk smør og Sukrin Gold luftig.
  5. Tilsett ett og ett egg.
  6. Bland inn fløte og creme fraiche.
  7. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
  8. Fordel røren kakeformene.
  9. Stekes på nest nederste rille i 30 - 35 minutter - til kakepinnen kommer ut tørr.
  10. Avkjøles på rist.

Irish Cream til dynking
  1. Ha Tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp til vannet fordamper og Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
  3. Tilsett smør.
  4. Pisk inn fløte, kakao og kaffepulver til alt er løst opp og fjern deretter kjelen fra varmen.
  5. Tilsett whisky når blandingen er noe avkjølt. Bruker du romessens kan du ha det i samtidig som de andre ingrediensene.

Kremostfrosting og sammensetning
  1. Knus Sukrin Gold med stavmikser, blender eller lignende.
  2. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem. Dette kan ta noen minutter.
  3. Dynk den første kakebunnen.
  4. Ha på frosting. Bruk gjerne en kakesprøyte for å få jevnest mulig fordeling av kremen. Husk å spare nok til å dekke kaken og eventuelt pynte.
  5. Ha forsiktig på kakebunn. Gjenta prosessen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Serveringer: Totalt i kaken : - Fett: 555g - Karbohydrater: 30,75g - Protein: 127g
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/gledelig-jul-med-fett-forstand-pepperkake-kake/