Gledelig Jul med Fett & Forstand - Pepperkaker!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 100 g romtemperert smør
  • 50 g Sukrin Gold
  • 2 ts hjemmelaga lavkarbosirup (eller eventuelt Fibersirup Gold – mulig den gjør noe med konsistensen)
  • 100 g mandelmel (vanlig type)
  • 4 ss fettredusert mandelmel
  • 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned i innlegget)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts xanthangum (fås kjøpt på helsekost og iHerb)

Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts nellik
  • 2 ts sort pepper
Fremgangsmåte
  1. Knus Sukrin Gold i miniblender, med stavmikser eller lignende.
  2. Pisk sammen romtemperert smør og Sukrin Gold til det blir luftig.
  3. Sett sirupen 30 sekunder i mikrobølgeovn, ha den i smørblandingen og pisk godt.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  5. Deigen må hvile i kjøleskapet over natta.
  6. Kjevle mellom to bakepapir, men helst med anti stick bakeunderlag og bakepapir på topp.
  7. Stikk ut formene og ta de forsiktig opp med en tynn stekespade, glasurspade eller lignende. Deigen er ganske skjør.
  8. Stekes på 170°C på nest nederste rille i 8 - 10 minutter , eller til de er gylden.
  9. De er veldig bløte når de kommer ut av ovnen, så avkjøle helt på bakebrettet før du overfører dem til å avkjøle videre på rist. Jo lengre de står på rist jo sprøere blir de.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/gledelig-jul-med-fett-forstand-pepperkaker/