Kandiserte sitrusskall
 
 
Oppbevares i sterilisert og lufttett boks i månedsvis.
Skrevet av:
Ingredienser
  • Valgfri sitrusskall (helst skall fra økologisk frukt)
  • Tagatesse
  • Vann
  • Sukrin
Fremgangsmåte
  1. Begynn med å vaske frukten godt.
  2. Skjær forsiktig av skallet på frukten med en skarp kniv.
  3. Deretter fjerner du så mye av det hvite du greier uten å ødelegge skallremsa. Det gjør selvsagt ingenting om det er litt igjen, men det bør ikke være overflødig da det er det hvite som gir den bitre smaken.
  4. Skjær deretter skallene i fine strimler, ca 2 - 3 mm tykkelse og valgfri lengde.
  5. Vei skallet! Når du skal starte kandiseringsprosessen skal du nemlig ha halvparten av den totale mengden skall i Tagatesse.
  6. Sett to kjeler med vann på kok.
  7. Ha skallet i fosskokende vann i første kjele og la koke i 5 minutter.
  8. Sil av vannet og ha skallet over i neste kjele og kok i ytterligere 5 minutter. Dette for å redusere bitterhet.
  9. Ha skallet over i en ny, tørr kjele og tilsett Tagatesse. Har du 100 g skall skal du ha 50 g Tagatesse.
  10. Hell over vann til det akkurat dekker skallene.
  11. Gi et raskt oppkok og skru deretter platen på medium varme. Pass godt på, og rør innimellom.
  12. Når alt vann har fordampet og du sitter igjen med glinsende skall, er denne prosessen ferdig. Dette tar ca 20-30 minutter.
  13. Ha så skallene på et bakepapirkledd bakebrett.
  14. Fordel de utover og prøv så godt du klarer å skille strimlene så du ikke ender opp med en diger klump.
  15. La tørke i romtemperatur til dagen etter.
  16. Når skallene har tørket vender du de inn i Sukrin.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kandiserte-sitrusskall/