Denne oppskriften gir serveringsklar syltet rødløk etter 30 minutter, men den er aller best dagen etter. Oppbevares kjølig i opptil flere måneder (husk å sterilisere glasset).
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
2 dl vann
0,5 - 0,75 dl eddik (klar 7%)
2 - 4 ss Tagatesse
150 - 180 g Rødløk
2 ts rosèpepper (kan sløyfes)
0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
Kutt rødløken i ringer eller halvsirkler.
Ha løk og rosèpepper lagvis over i en steril og lufttett beholder - helst glass.
Kok opp vann, salt, eddik og Tagatesse til Tagatessen er oppløst.
Hell umiddelbart over rødløken.
La avkjøle i romtemperatur og sett deretter i kjøleskap.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/syltet-rodlok/