Chilli Poppers Mozzarella Sticks Og En Skikklig Bonus
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
Fyll til chili poppers
125 g Tine kremost
75 g hvitost
75 g Tine Tomatost
1 stk stor chili eller 2 små
10-15 g vårløk
Chillinøtter
Salt.
Hvitløkpulver.
Paprikapulver.
Chilipulver
Fremgangsmåte:
Finhakk chili og vårløk og bland godt inn i kremosten.
Rasp ost og vend inn i kremostblandingen.
Den trenger ikke stå kjølig mens du lager deigen da den blir fast nok til å forme uansett.
Kjevle halve deigen ut så tynt som mulig mellom to smurte bakepapir.
Del opp i ruter på circa 10x10cm.
Form en halv spiseskje med ostemassen som en kule og legg i midten av ruten.
Brett de sammen og rull forsiktig mellom hendene.
Mozzarella Stikcks
Legg en halv spiseskje revet mozzarella i firkanten og form i ønsket fasong.
Pass på at den er tett så det ikke pipler ut ost under steking.
Chillinøtter
Klem deigen på størrelse med en femkroning og pakk en hel peanøtt inn.
Rull forsiktig til deigen omkranser nøtten helt.
Pass på, de blir veldig fort ferdige etter du slipper de i oljen :)
Krydderblanding, ett dryss av hver;
Merknad
Jeg frityrstekte mine. Men det går helt sikkert fint å steke de i stekeovn hvis du smører de med litt olje først. I stekepanne ville jeg anbefalt en annen fasong enn kuler, og steke i en blanding av nøytral kokosolje og smør :)
Legg en halv spiseskje revet mozzarella i firkanten og form i ønsket fasong. Pass på at den er tett så det ikke pipler ut ost under steking
.Jeg fikk en liten tennisball med overskuddsdeig. Jeg hater å kaste mat, og måtte finne noe å bruke resten av deigen på, så her får du er herlig bonusoppskrift!
Ting tar litt tid, men elsker du chilinøtter er det vel verdt strevet :) NAMMENAM!
Velbekomme :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/chili-poppers-mozzarella-sticks-og-en-skikkelig-bonus/