3 eggeplommer (eggehviten skal brukes i hamburgerbrødene)
Salt og pepper etter smak
Hamburgerbrød
170 g mandelmel (ikke den fettreduserte)
5 ss Fiberhusk
1 ss eplecidereddik
2 ts bakepulver
1 klype salt
3 eggehviter
3 dl kokende vann
Sesamfrø topping
Hamburgerdressing
2ss rømme
2ss majones
1ss sukkerfri ketchup
1ss olivenolje
litt paprikapulver
litt hvitløkspulver
et godt dryss tørket dill
1ts sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Hamburger
Bland kjøtt og salt godt sammen
Ha i eggeplommene og krydder og bland godt.
Del i 4 like store deler.
Kjevles ut mellom 2 bakepapir.
Stekes i stekepanne med en god klatt smør.
Hamburgerbrød
Forvarm ovn til 175°C
Ha alt det tørre i en bakebolle.
Hell oppi kokende vann, eggehvite og eplecidereddik.
Bland til du får en fast deig.
Form 4 store hamburgerbrød.
Fukt med litt vann og strø på sesamfrø.
Stekes på nederste rille i 50-60 minutter.
Hamburgerdressing
Bland alt og la godgjøre seg i kjøleskapet før servering
Merknad
Baconion rings lager du enkelt og greit ved å surre strimlet bacon rundt løkringer som er skjært litt tykke. Stekes i ovn på 180°C i 15-20 minutter (til sprø). Alternativt kan de stekes i stekepanne :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/spicy-hamburger-med-baconion-rings/