Tagliatelle Med Kremet Saus
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
Tagliatelle
  • 4 egg
  • 125 g Tine kremost
  • 5 ts Fiberhusk

Fett & Forstands kremet pastasaus
  • 3 dl fløte
  • 1 boks valgfri Tine kremost. Afrikansk Paprika er vår favoritt :)
  • 150 g Bacon i Terninger
  • 250 g valgfritt kjøtt - Her har jeg brukt strimlet svinekjøtt
  • 3-4 store sjampinjonger
  • Ca en halv brokkoli i buketter
  • 1 stor rødløk eller 3 Sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts Sambal Oelek eller ferskkuttet chili (kan sløyfes - men gir en god piff til retten)
  • Salt og Pepper etter smak.
Fremgangsmåte
Tagliatelle
  1. Sett ovnen på varmluft 150°c.
  2. Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk massen lett opp igjen.
  6. Smør 4 bakeark med olje.
  7. Jeg deler deigen i to for tynnest mulig resultat, og kjevler hver del ut mellom to bakeark så tynt som mulig. Bakearkene skal være på under steking.
  8. Ha på hvert sitt bakebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
  9. Ta ut av ovnen, rull sammen og kutt i ønsket tykkelse.

Pastasaus
  1. Skjær bacon i terninger og eventuelt kjøtt i strimler.
  2. Del løken på langs og kutt til halvsirkler.
  3. Brekk brokkolien i buketter.
  4. Ha fløte, kremost og sambal i en egen kasterolle
  5. Varm opp på middels varme til kremosten er løst opp i fløten.
  6. Stek bacon og kjøtt til det er gjennomstekt.
  7. Ha i champinjong og hvitløk og stek videre til champinjongen har trekt til seg stekefett og fått en gylden farge.
  8. Tilsett løk og brokkoli. Brokkoli og løk skal helst være crunchy og ikke for bløt.
  9. Når løken er blank, hell over fløte og kremostblandingen.
  10. Gi et raskt oppkok og la stå på varme til sausen tykner og smak til med salt og pepper.
Merknad
Du kan bruke kremost naturell eller annen smak for spennende variasjoner i pastaen. Kremosten er lettere å jobbe med når den er romtemperert.
Hvis du bruker et annet merke physillum enn Fiberhusk, må du bare prøve deg fram mht mengde (konsistensen skal minne om seig vaniljekrem).
Du kan bytte ut strimlet kjøtt med kjøttdeig.
Kan også serveres med zoodles, og gjerne et dryss parmesan eller finrevet hvitost.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/tagliatelle-med-kremet-saus/