1 dl Tamari saus (Glutenfritt alternativ til soyasaus - kjøpt i allergihylla på matbutikk).
100 aspargesbønner
100 g champinjong
1 ts chiliflak eller litt ferskkuttet chili.
1 ss sesamolje
30 - 50 g Sukrin Gold etter ønsket søtningsgrad.
1 - 2 fedd hvitløk
1-2 ts revet fersk ingefær
1 ss riseddik eller annen type eddik.
400 storfekjøtt (jeg brukte entrecote).
¼ ts xanthan gum eller johannesbrødkjernemel (mengden kan variere).
Fremgangsmåte:
Tørrist sesamfrøene til de får en gylden nøttebrun farge.
Smelt Sukrin Gold i en kjele til det er helt oppløst.
Ha i Tamari, kjøttkraft/buljong og riseddik og gi et oppkok.
Rør inn xanthan gum, litt etter litt. For mye kan nemlig gi en slimete konsistens.
Lynstek champinjong, aspargesbønner, hvitløk, chiliflak og ingefær i sesamolje. Sett til side.
Stek kjøttet etter ønske. Jeg skar det opp på forhånd da jeg foretrekker gjennomstekt biff. Om du ønsker kjøttet litt rødere kan du godt steke hele kjøttstykket, la det hvile og skjære det i strimler rett før servering.
Ha grønnsaker, sesamfrø og kjøttet over i sausen.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/asiatisk-sesambiff/