Lavkarbo spicy rollerburger
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 3 - 4
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 2-3 chili
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ss persille
- pepper etter smak
- valgfri ost
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl revet ost
- 2 egg
- 0,5 dl vann
- 1 ts eddik (helst eplecidereddik) - kan sløyfes
- 2 ss Fiberhusk
- 1 ts salt
- 1 ts Sukrinmelis
- 2 ts bakepulver
- Elt kjøtt og salt sammen i noen minutter.
- Ha i resterende ingredienser (ikke ost)
- Del i 3-4 like store deler.
- Kjevle ut mellom to bakeark og ha i ost.
- Rull de godt sammen. NB: de krymper en del så lag de heller litt lengre.
- Forvarm ovnen til 200ºC.
- Knus sesamfrøene i en blender.
- Ha i revet ost og kjør til det blir kornete.
- Ha i vann, egg, bakepulver, salt og søtning.
- Ha i Fiberhusk.
- La svelle i 5 minutter.
- Del deigen i 3-4 like store deler.
- Rull til pølser og strø eventuelt på litt sesamfrø på.
- Stekes midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Forslag til tilbehør:
Bacon, Salatblad, medley av det tilbehøret du vanligvis liker på burger. Jeg lagde med tomat, rødløk og sylteagurk.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-spicy-rollerburger/
3.5.3251